neděle 12. března 2023

Orientační ceny právních služeb během soudního procesu v ČR

Soudní proces v rámci českého práva může být velmi rozmanitý a mnoho faktorů ovlivňuje jeho průběh a náklady. Zde je obecný popis možného procesu a orientační ceny právních služeb:

👉Návrh na podání žaloby nebo odpověď na žalobu: Pokud se rozhodnete pro soudní řízení, budete muset nejprve podat návrh na podání žaloby nebo odpověď na žalobu. To zahrnuje právní analýzu situace, shromáždění důkazů a přípravu písemností. Cena právní hodiny se v této fázi pohybuje zpravidla od 2 000 Kč do 4 000 Kč.

💰 Předběžné řízení: Pokud žalovaná strana podá proti žalobě námitku nebo se snaží oddálit rozhodnutí soudu, může být slyšeno tzv. předběžné řízení. Náklady v této fázi se pohybují od 2 500 Kč do 4 500 Kč za hodinu práce.

💰 Hlavní soudní řízení: Poté, co byla žaloba podána a proběhla případná předběžná řízení, následuje hlavní soudní řízení. To zahrnuje slyšení svědků, soudní rozhodnutí a případné odvolání. Náklady na právní služby v této fázi mohou být vysoké a závisí na délce a složitosti řízení. Průměrná cena právní hodiny v této fázi se pohybuje od 3 500 Kč do 6 000 Kč.

💰 Vykonatelnost rozhodnutí: Po skončení soudního řízení, musí být rozhodnutí exekuováno. To může být náročné a nákladné. Náklady na exekuci zahrnují náklady na soudní poplatky, náklady na exekutorské služby a náklady na další právní služby.

Celkové náklady na soudní proces závisí na mnoha faktorech, jako je délka řízení, počet právních dokumentů a důkazů, počet soudních jednání a také na honorářích advokátů a dalších právních expertů. Orientační cena právní hodiny se pohybuje od 2 000 Kč do 6 000 Kč

Celkem průměrná a odhadová cena sporu od žaloby přes jednu námitku a hlavní líčení: 25-40 tis.

Celkem průměrná a odhadová cena sporu od žaloby přes dvě námitky, jedno odročení soudu (z jakéhokoliv zákonného důvodu protistrany) a hlavní líčení + exekuční proces: 60-90 tis.

 Zajímá vás exekuční proces a ceny? 

Cena smírného řešení: 4-15 tis.

Pokud máte nějaké otázky nebo zájem o naši službu, neváhejte nás kontaktovat.


Michal Fišer 📞+420 778 433 544     📧 konzultant.michal@gmail.com 

čtvrtek 2. března 2023

Vyhněte se zbytečným problémům: Získejte informace o procesu exekučního vymáhání ceny!

Co je exekuce?

Soudní výkon rozhodnutí, které má za cíl vymáhat peněžní pohledávky dlužníka. Po vydání rozsudku soudu, který potvrdí existenci dluhu a právo věřitele na jeho náhradu, může věřitel požádat exekutora o zahájení exekuce. Exekutor pak zajistí provedení exekuce, což může být například exekuce na plat, na bankovní účet, na movitý majetek dlužníka (mobiliární exekuce) nebo na nemovitý majetek (exekuce nemovitosti). Cílem exekuce je umožnit věřiteli získat náhradu za dluh, a to prostřednictvím výkonu státní moci, který zajišťuje exekutor.

V České republice jsou stanoveny zákonné poplatky za exekutorské služby, které jsou pro jednotlivé typy exekucí různé.

Případ Brašnářství Tlustý

Když Marketing tvoří více škody než užitek: Případ Brašnářství Tlustý Brašnářství Tlustý, kdysi renomovaná značka kvalitních kožených výrobk...

Michal Fišer +420 778 433 544

konzultant.michal@gmail.com