neděle 12. března 2023

Orientační ceny právních služeb během soudního procesu v ČR

Soudní proces v rámci českého práva může být velmi rozmanitý a mnoho faktorů ovlivňuje jeho průběh a náklady. Zde je obecný popis možného procesu a orientační ceny právních služeb:

👉Návrh na podání žaloby nebo odpověď na žalobu: Pokud se rozhodnete pro soudní řízení, budete muset nejprve podat návrh na podání žaloby nebo odpověď na žalobu. To zahrnuje právní analýzu situace, shromáždění důkazů a přípravu písemností. Cena právní hodiny se v této fázi pohybuje zpravidla od 2 000 Kč do 4 000 Kč.

💰 Předběžné řízení: Pokud žalovaná strana podá proti žalobě námitku nebo se snaží oddálit rozhodnutí soudu, může být slyšeno tzv. předběžné řízení. Náklady v této fázi se pohybují od 2 500 Kč do 4 500 Kč za hodinu práce.

💰 Hlavní soudní řízení: Poté, co byla žaloba podána a proběhla případná předběžná řízení, následuje hlavní soudní řízení. To zahrnuje slyšení svědků, soudní rozhodnutí a případné odvolání. Náklady na právní služby v této fázi mohou být vysoké a závisí na délce a složitosti řízení. Průměrná cena právní hodiny v této fázi se pohybuje od 3 500 Kč do 6 000 Kč.

💰 Vykonatelnost rozhodnutí: Po skončení soudního řízení, musí být rozhodnutí exekuováno. To může být náročné a nákladné. Náklady na exekuci zahrnují náklady na soudní poplatky, náklady na exekutorské služby a náklady na další právní služby.

Celkové náklady na soudní proces závisí na mnoha faktorech, jako je délka řízení, počet právních dokumentů a důkazů, počet soudních jednání a také na honorářích advokátů a dalších právních expertů. Orientační cena právní hodiny se pohybuje od 2 000 Kč do 6 000 Kč

Celkem průměrná a odhadová cena sporu od žaloby přes jednu námitku a hlavní líčení: 25-40 tis.

Celkem průměrná a odhadová cena sporu od žaloby přes dvě námitky, jedno odročení soudu (z jakéhokoliv zákonného důvodu protistrany) a hlavní líčení + exekuční proces: 60-90 tis.

 Zajímá vás exekuční proces a ceny? 

Cena smírného řešení: 4-15 tis.

Pokud máte nějaké otázky nebo zájem o naši službu, neváhejte nás kontaktovat.


Michal Fišer 📞+420 778 433 544     📧 konzultant.michal@gmail.com 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář a přeji hezký den.

Případ Brašnářství Tlustý

Když Marketing tvoří více škody než užitek: Případ Brašnářství Tlustý Brašnářství Tlustý, kdysi renomovaná značka kvalitních kožených výrobk...

Michal Fišer +420 778 433 544

konzultant.michal@gmail.com