pátek 17. února 2023

Etický kodex pro výkon práce konzultanta

ü Uctivost: konzultant bude vždy jednat s úctou a respektem k osobám, se kterými pracuje a bude dbát na důstojnost a soukromí každého z nich.


üNezávislost: konzultant bude vždy jednat nezávisle a bude dbát na to, aby nedošlo k ovlivňování jeho názoru nebo jednání ze strany třetích stran.

ü Profesionální kompetence:  konzultant bude dbát na to, aby vždy využíval své nejlepší profesionální schopnosti a bude se snažit být plně informován o všech relevantních skutečnostech týkajících se zakázky.

ü Důvěrnost: konzultant bude zachovávat důvěrnost informací, které mu byly poskytnuty v průběhu své práce a nebude je nikomu poskytovat bez souhlasu osob, kterých se týkají.

ü Upřímnost: konzultant bude vždy upřímný a bude se snažit jednat ve prospěch svých klientů.

ü Objektivita: konzultant bude jednat objektivně a bude se snažit pomoci oběma stranám najít řešení, které bude spravedlivé a férové pro obě strany.

ü Dozor nad průběhem zakázky: konzultant bude dohlížet nad průběhem zakázky a bude využívat své znalosti k tomu, aby pomohl dosáhnout cíle, pokud mu to jeho znalosti dovolí.

ü  Prohlašuji, že v souvislosti s konzultačními službami, které poskytuji, mohu mít přístup k důvěrným informacím týkajícím se Vás nebo třetích osob.
Důvěrnými informacemi nejsou informace, o nichž mohu prokázat, že:
(a) jsou dostupné z veřejných zdrojů; nebo
(b) byly zveřejněny na základě povinností vyplývajících z právních předpisů; nebo
(c) jsi je dobrovolně zveřejnil; nebo
(d) na jejich důvěrnosti netrváš.

ü  Zavazuji se:
(a) důvěrné informace použít pouze pro dohodnutý účel;
(b) důvěrné informace odpovídajícím způsobem chránit před neoprávněným přístupem a použitím.

Tento etický kodex uvádí základní pravidla a hodnoty, kterými by se měl řídit každý konzultant při své práci. Tyto pravidla jsou zaměřena na dodržování úcty, nezávislosti, profesionální kompetence, důvěrnosti, upřímnosti, objektivity a dozoru nad průběhem zakázky.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář a přeji hezký den.

Případ Brašnářství Tlustý

Když Marketing tvoří více škody než užitek: Případ Brašnářství Tlustý Brašnářství Tlustý, kdysi renomovaná značka kvalitních kožených výrobk...

Michal Fišer +420 778 433 544

konzultant.michal@gmail.com