pondělí 10. dubna 2023

Jaké jsou zásady úspěšné komunikace při mediaci?


Často se ptáte, kdy je Konzultace využívající techniku mediace tou správnou volbou?

Pokud nechcete ztrácet měsíce před soudem, ale zároveň hledáte trvalé a perspektivní řešení, pak je Konzultace využívající techniku mediace pro vás tou správnou volbou. Tento přístup preferuje lidskost a neformálnost a navíc pomáhá zachovat dobré vztahy mezi konfliktními stranami. Konzultace využívající techniku mediace vám také může ušetřit velké náklady, které jsou spojeny se soudními řízeními. Každý konflikt a spor je specifický, a proto není vhodné aplikovat na něj univerzální soudní řízení. Místo toho je lepší zvolit pružný a neformální proces, jakým Konzultace využívající techniku mediace bezesporu je. 

Rád bych s vámi sdílel několik základních principů Konzultace využívající techniku mediace. Konzultant, který se chopí tohoto úkolu, musí být nejprve naprosto nestranný. Nemůže zastupovat ani jednu ze stran a musí jednat s oběma stranami stejně a spravedlivě. 

Dalším principem, který je velmi důležitý, je důvěrnost. Během Konzultace využívající techniku mediace musí být vše, co je řečeno, považováno za tajemství. Konzultant je povinen zachovávat mlčenlivost a strany se mohou dohodnout na dodatečné důvěrnosti.


Pokud někdo ze stran potřebuje něco říci, co by neměla slyšet druhá strana, může se použít tzv. oddělené jednání. 


Posledním principem Konzultace využívající techniku mediace je dobrovolnost. Strany si mohou svobodně rozhodnout, zda chtějí pokračovat v mediaci, nebo ne. Pokud se obě strany dohodnou, mohou svou dohodu zakotvit na papír. 

Aby Konzultace využívající techniku mediace byla úspěšná, konzultant může navrhnout několik pravidel komunikace. Například, aby strany nevstupovaly vzájemně do řeči, aby si navzájem projevovaly respekt a soustředily se na daný problém a v mediaci a na nalezení společného řešení konfliktu. 

Případ Brašnářství Tlustý

Když Marketing tvoří více škody než užitek: Případ Brašnářství Tlustý Brašnářství Tlustý, kdysi renomovaná značka kvalitních kožených výrobk...

Michal Fišer +420 778 433 544

konzultant.michal@gmail.com